"PAZITE SE DA NE OSETITE BOŽJI GNEV" Medvedev na brutalan način optužio SAD za izazivanje haosa u svetu
Foto: AP Yulia Zyryanova

Medvedev je prokomentarisao odluku SAD da podrže uspostavljanje međunarodnog suda za procesuiranje potencijalnih ratnih zločina u Ukrajini.

"Sva američka istorija od potčinjavanja domorodačkog indijanskog stanovništva je serija krvavih ratova. Da li je neko odgovarao za ove zločine? Koji sud je osudio more krvi koje su SAD tamo prolile", pitao je.

On kaže da je uspostavljanje suda za ratne zločine pokušaj SAD da "sude drugima, a da pritom ostanu imuni na bilo kakvo suđenje".

"SAD i njihove beskorisne marionete treba da se sete reči Biblije: Ne sudite i nećete biti suđeni", rekao je Medvedev i dodao da će u suprotnom "Božji gnev doći u njihov dom jednog dana".

"Kažnjavanje zemlje sa najvećim nuklearnim arsenalom pretnja je čovečanstvu"

Medvedev je na svom Telegram kanalu objavio poduži tekst u kojem ismeva mogućnost da bilo ko iz Rusije završi na međunarodnom sudu zbog napada na Ukrajinu.

Citirajući sopstveni govor održan na međunarodnom pravnom forumu u Sankt Peterburgu, Medvedev je izjavio:

"Nazvao sam ludim pokušaje stvaranja sudova za takozvanu istragu ruskih operacija. Ovi predlozi nisu samo pravno ništavni. Ideja o kažnjavanju zemlje koja ima najveći nuklearni arsenal apsurdno je samo po sebi i potencijalno ugrožava postojanje čovečanstva".

Medvedev se potom pita "ko je idiot" koji poziva na suđenje Rusiji i odgovara na svoje pitanje – SAD.

Zatim navodi dugačku listu američkih vojnih intervencija od kraja Drugog svetskog rata.

"Vijetnam i Koreja, Jugoslavija i Irak, Avganistan i Sirija itekako su svesni koliko katastrofalne mogu biti posledice takvih invazija. Lista je duga i raste. Amerika je od kraja Drugog svetskog rata ubila više od 20 miliona ljudi u 37 zemalja, prema studiji koju je objavio "Global Research". Razmislite o tome – više od 20 miliona! Autor tog članka Džejms A. Lukas postavlja dobro pitanje: Koliko je Amerika izvela napada poput onih od 11. septembra u drugim zemljama: Odgovor je oko 10.000", piše Medvedev.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading