ŽESTOKA REAKCIJA IZ RUSIJE NATO inicira još teže sukobe
Foto: Alo ilustracija

„Postojanje takve države kao što je Rusija priznaje se za ozbiljnu pretnju Alijansi. To je ozbiljan preokret i realno iniciranje konfrontacije sa nama, obuzdavanja Rusije na svim frontovima uz primenu svih sredstava“, rekao je Gruško.

Podsetimo, lideri NATO-a na samitu u Madridu usvojili su novi Strateški koncept do 2030. godine, prema kom je Rusija proglašena „direktnom pretnjom po bezbednost“.

PODLA IGRA BRISELA Srđa Trifković o velikoj manipulaciji EU - Vjenčanja neće biti! (VIDEO)
NATO se za vreme samita u Madridu vratio modelu osiguravanja vojne bezbednosti iz vremena Hladnog rata, ocenio je Gruško.

„Glavni zaključak koji možemo da izvučemo jeste da je NATO završio evolucioni salto u svom razvoju posle osnivanja 1949. godine i vratio se izvorima, modelu osiguravanja bezbednosti iz vremena Hladnog rata“, rekao je ruski diplomata tokom obraćanja na panelu kluba „Valdaj“.

On je dodao da će Moskva izanalizirati odluke sa samita Alijanse sa vojnog aspekta prilikom donošenja neophodnih mera u cilju osiguranja sopstvene bezbednosti.

DONET NOVI STRATEŠKI KONCEPT NATO-a Zaključci samita biće analizirani sa političke i vojne tačke gledišta

Prema njegovim rečima, pristupanje Švedske i Finske NATO je najžalosnija epizoda evolucije evropske bezbednosti.

Кada članstvo bude formalizovano, NATO će početi da govori da je rusko-finska granica najranjivija, da treba braniti 1.300 kilometara i da zbog toga treba i dalje razmeštati snage, dodao je on.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading