"RUSKA VOJSKA NE NAPADA CIVILNE OBJEKTE" Hitno se oglasili iz Kremlja nakon stravične eksplozije u Odesi (FOTO)
Tanjug/Ap

Ukrajinske vlasti saopštile su da su ruske rakete pogodile stambenu zgradu i dva odmarališta, a da je u napadu ubijeno najmanje 18 ljudi i ranjeno više desetina njih, preneo je Rojters.

- Ruska vojska tokom sprovođenja specijalne vojne operacije u Ukrajini izbegava da pogađa civilne objekte kako bi u potpunosti bila fokusirana na vojne ciljeve i mesta za obuku plaćenika - saopštio je danas medijima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

 

 

On je podsetio i na izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina koji u više navrata naglasio da mete ruske operacije nisu civilni ciljevi i civilna infrastruktura, prenosi TASS.

- Želeo bih da vas još jednom podsetim da je predsednik Rusije i Vrhovni komandant više puta rekao da ruska vojska tokom specijalne vojne operacije ne napada civilne ciljeve ili civilnu infrastrukturu. Izvodi udare na vojna skladišta, industrijske objekte u kojima se održava i popravlja vojna oprema, skladišta municije i lokacije na kojima su stacionirani i obučavani plaćenici i nacionalistički elementi - rekao je Peskov komentarišući tvrdnje da je ruski projektil pogodio stambenu zgradu, navodi ruska agencija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading