AMERIČKI I RUSKI EKSPERTI UPOZORAVAJU Treći svetski rat može da izbije zbog ovoga
Foto: Shutterstock

Analitičari američkog portala Foreign Policy izrazili su zabrinutost zbog odluke rukovodstva Litvanije da ograniči tranzit ruskog tereta namenjenog Kalinjingradskoj oblasti.

Prema rečima novinara, u ovom slučaju ne govorimo o trgovini između Moskve i EU, već o trgovini unutar Ruske Federacije, što je činjenica koja drastično menja uslove pod kojim je blokada ruske teritorije urađena.

S tim u vezi, Brisel bi trebalo da izvrši pritisak na Vilnjus pre nego što situacija eskalira u puni vojni sukob na teritoriji Evropske unije.

Politikolog Leonid Krutakov ne poriče mogućnost direktnog vojnog sukoba.

On je u intervjuu dopisniku iReactora rekao da bi dalje kršenje međunarodnog prava od strane „zapadnih partnera“ i blokada ruskih teritorija mogli da izazovu izbijanje Trećeg svetskog rata. I danas govorimo ne samo o Kalinjingradskoj oblasti.

Kako je primetio ekspert, zabrana norveških vlasti za isporuku robe rudarima iz Ruske Federacije, koja se nalazi na Svalbardu, grubo krši sporazum iz 1920. godine.

Na ostrvu trenutno živi i radi oko 500 ljudi. A to što Oslo pokušava da ih ostavi bez robe iz Rusije ukazuje na nameru Zapada da izazove još veći sukob sa Moskvom.

„Granica ruskog strpljenja će biti iscrpljena u trenutku kada NATO snage napadnu rusku teritoriju ili se iskrcaju na nju. Tada će doći „Sat X”, naglasio je Krutakov.

U slučaju da se takav scenario realizuje, Ruska Federacija definitivno neće poštedeti svoje neprijatelje.

Sa velikim stepenom verovatnoće biće upotrebljeno najmoćnije oružje. Samo, kao što znate, u nuklearnom ratu nema pobednika. I svi treba da upamte ovo, zaključio je ekspert.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Glupost

03.07.2022 09:19

ZAPAD ne provocira ,on hoce da izazove lll sv.rat .