PUTIN UZVRAĆA UDARAC NA KOMENTAR O MAČIZMU: Margaret Tačer je bila žena pa je krenula u rat
Foto: EPA

Govoreći na konferenciji za novinare tokom posete Turkmenistanu, Putin je podsetio na odluku nekadašnje britanske premijerke Margaret Tačer od pre 40 godina da pošalje trupe na Foklandska ostrva kako bi pobio Džonsonovu teoriju.

Džonson je u sredu nazvao Putinovu odluku da pokrene ono što Moskva naziva "specijalnom vojnom operacijom" protiv Ukrajine "savršenim primerom toksične muškosti" i ismevao Putinovo mačo držanje.

Uzvraćajući udarac, Putin je spomenuo rat za Foklandska ostrva.

"Želim da se podsetim na događaj iz novije istorije, kada je Margaret Tačer odlučila da pokrene vojnu operaciju protiv Argentine za Foklandska ostrva. Dakle, jedna žena je donela odluku da pokrene vojnu akciju. Stoga nije sasvim tačna referenca britanskog premijera na ono što se danas dešava, naveo je Putin.

ŠOKANTAN ODGOVOR PESKOVA! Odbranio Putina od Džonsonovih prozivki, nije mu trebalo dugo da odgovori!

Ruski lider je u nastavku kritikovao potez Britanije, pre 40 godina, da vojno odgovori na pokušaj Argentine da zauzme retko naseljena ostrva u južnom Atlantiku pod upravom Britanaca.

"Gde su Foklandska ostrva, a gde Britanija?" pitao je Putin. "Akcije Tačerove su bile diktirane ambicijama da se potvrdi njihov imperijalni status", ocenio je Putin.

Boris Džonson rekao je u sredu da ruski predsednik ne bi napao Ukrajinu da je ženskog pola.

"Da je Putin žena, što očigledno nije, ali da jeste, mislim da ne bi došlo do ovog ludačkog,  mačo rata i nasilja", dodao je Džonson u izjavi za lokalne medije nakon samita G7 u Nemačkoj.

Džonson je ocenio i da je ono što Putin radi u Ukrajini "savršen primer toksične muškosti".

Reagujući na Džonsonove reči, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da bi osnivač pshoanalize, Sigmund Frojd bio zainteresovan da proučava njegov slučaj.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Aca

30.06.2022 14:13

A olbrajtonova je najgori zlocinac i zagovarac ratova i ona je zena