ZAHAROVA OŠTRO: Trasova lobira za snabdevanje Ukrajine oružjem, a njena zemlja puca po šavovima!
Instagram/mzakharovamid

Na ovu vest je na svom Fejsbuk nalogu reagovala portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Škotski parlament će objaviti predlog zakona o referendumu o nezavisnosti sa zakazanim datumom glasanja 19. oktobra 2023. godine, rekla je prva ministarka Škotske Nikola Sterdžon. London je priznao nezavisnost Kosova bez referenduma i bez „posebnog zakona“. A znamo da su Britanci ljudi tradicije i sudske prakse. Zar nije tako, ministre zaklade?

Foto: Printscreen/Youtube

 

Uzgred, Liz, zašto podanici Njenog Veličanstva ne žele da žive u tako uspešnoj zemlji kao što je Britanija, koja masovno zahteva nezavisnost od Kraljevine? Ispostavilo se da dok se britanska ministarka spoljnih poslova u tenku vozi po baltičkim zemljama u potrazi za Crnim morem i lobira za snabdevanje Ukrajine oružjem, njena zemlja puca po šavovima - napisala je Marija Zaharova na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu.

Podsetimo, škotska premijerka Nikola Stardžon je rekla kako će od britanskog premijera Borisa Džohnsona pisanim putem tražiti odobrenje za taj savetodavni referendum jer je ključno da to glasanje bude legalno.

Dodala je da će se to pitanje proslediti britanskom Vrhovnom sudu. Odobri li Vrhovni sud referendum, a bude li na njemu većina za nezavisnost, to ne bi značilo automatsko otcepljenje Škotske budući da je reč o savetodavnom referendumu.

Sve o ratu u Ukrajini možete pročitati OVDE.

Komentari (0)

Loading