MOŽEMO DA VAS OSTAVIMO BEZ KISEONIKA! Rusija spremna na brutalne kontramere, jednoj se zemlji crno piše
EPA

"Budimo iskreni, ograničenje tranzita je deo rata preko posrednika koji je Zapad pokrenuo protiv Rusije“, rekao je Medvedev u intervjuu listu Argumenti i fakti, čiji je odlomak objavljen u ponedeljak. "Naravno, Rusija će preduzeti uzvratne mere, i one će biti veoma teške".

EPA

 

On je rekao da je značajan deo mogućih uzvratnih poteza ekonomski i da je "sposoban da preseče dotok kiseonika baltičkim susedima koji su delovali na neprijateljski način“.

"EU nije čak ni insistirala“ na tako radikalnim koracima kao što je zabrana tranzita, shvatajući moguće probleme, ali se Litvanija pokorno poklonila svojim američkim dobrotvorima, još jednom pokazujući svoje "moronske rusofobične stavove", rekao je Medvedev.

Medvedev je u intervjuu rekao da bi Rusija mogla da primeni asimetrične mere, koje će sukob gurnuti u kritičnu eskalaciju.

"Takva eskalacija je loš izbor. I kazniće obične građane Litvanije, čiji je životni standard jednostavno loš po evropskim standardima“, smatra zvaničnik. "Litvanski političari pokušavaju da zadobiju naklonost, dok ljudi pokušavaju da nekako prežive u ovom teatru apsurda. Njihove performanse su sve lošije“.

Komentari (0)

Loading