MOLDAVIJU ČEKA UKRAJINSKI SCNEARIO? Oglasio se Medvedev, njegove reči uznemirile javnost
EPA

- Ubrzana devalvacija moldavske državnosti ide po ukrajinskim šablonima: mržnja prema našoj zemlji postaje glavni prioritet - naveo je Medvedev, prenosi TAS S.

On je dodao da je Moldavija usvojila "jezivi zakon" o zabrani Georgijevske lente, koja je postala simbol pobede nad nacizmom, i naglasio da se u toj zemlji ruski mediji "iskorenjuju", a nepoželjni opozicioni lideri zatvaraju pod izmišljenim optužbama, navodi ruska agencija.

Podsećamo, Moldavija i Ukrajina su u četvrtak dobile status kandidata za Evropsku uniju, u potezu koji je od strane mnogih označen kao čisto politički čin.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

Komentari (0)

Loading