PUTIN O STATUSU UKRAJINE: Nemamo ništa protiv
Foto: Alo ilustracija

Rusija nema primedbe da se Ukrajina priključi Evropskoj uniji, koja nije vojna organizacija, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

"EU nije vojna organizacija ili vojno-politički blok, za razliku od NATO. Uvek smo govorili, i uvek ću reći da je naš stav vrlo jasan po ovom pitanju. Mi nemamo ništa protiv ulaska Ukrajine", istakao je Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, preneo je TAS S.


"Nikada nismo bili protiv ovoga (ulaska Ukrajine u EU). Uvek smo bili protiv vojnog razvoja ukrajinske teritorije, jer to ugrožava našu bezbednost. To je ono čemu smo se protivili. Ali što se tice ekonomske integracije - Zaboga, to je njihov izbor", rekao je Putin.

Istovremeno, naglasio je on, svrsishodnost prijema Ukrajine u Evropsku uniju, takođe, će samostalno odrediti EU.

"To je suverena odluka bilo koje zemlje - ući ili ne u ekonomske asocijacije, a posao ove ili one ekonomske asocijacije je da prima nove članove ili ne. Neka same zemlje EU odluče u kojoj meri je to moguće i izvodljivo. Da li će to biti od koristi ili štete za Ukrajinu, to je u potpunosti njihova stvar, stvar ukrajinskog naroda i ukrajinskog rukovodstva danas", zaključio je Putin.

 

Komentari (0)

Loading