"IMAMO ORUŽJE BEZ PANDANA U SVETU" Putin: Operacija u Ukrajini iznuđena, zadaci će biti ispunjeni
Foto: EPA/ALEXEY NIKOLSKY

"Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini odluka je suverene države, zasnovana na pravu da brani svoju bezbednost. U takvoj situaciji, uzimajući u obzir rizike i pretnje koji su u porastu, odluka Rusije o sprovođenju specijalne vojne operacije bila je iznuđena", kazao je on.

"Teška, ali, bezuslovno, iznuđena i neophodna. To je odluka suverene zemlje koja ima bezuslovno pravo, zasnovano na Povelji UN, da čuva svoju bezbednost", istakao je Putin, preneo je Sputnjik.


Svi zadaci operacije će biti ispunjeni, a zalog tome je hrabrost i heroizam vojnika, konsolidacija društva, naveo je predsednik Rusije.

Prema njegovim rečima, ruski vojnici brane pravo Rusije na slobodan i bezbedan razvoj, boreći se protiv pseudovrednosti, degradacije i dehumanizacije.

Zapad nastavlja da pumpa Ukrajinu oružjem, ne žaleći novac za širenje rusofobije, istakao je Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu na kome su glavne teme: ruska ekonomija, kriza u svetu i operacija u Ukrajini.

"Konsolidacija ruskog društva daje snage ruskim vojnicima", naglasio je predsednik Rusije.

Svi koji nastavljaju da sarađuju sa Rusijom nalaze se pod pritiskom evropskih država i suočavaju se s direktnim pretnjama, upozorio je Putin.

Ruski predsednik je ukazao na to da suverenitet u 21. veku ne može biti fragmentaran, te da je važno braniti ne samo politički, nego i ekonomski i tehnološki suverenitet.

Zahvaljujući razvoju tehnologije Rusija ima hipersonično oružje za koje ne postoji pandan u svetu, naglasio je Putin.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading