"BEZGLAVI KONJANICI" Rusi objavili spisak stranih plaćenika koji se navodno bore na strani Ukrajine (FOTO)
Foto: Printscreen

Portparol Ministarstva odbrane Rusije generala Igora Konašenkova izneo je nove detalje o strancima koji se navodno nalaze u redovima ukrajinskih snaga.

NAPAD U TOKU Putin odložio govor u Sankt Peterburgu! - Alo.rs

- U pozadini sve većeg broja vojnih neuspeha kijevskog režima i ogromnih dnevnih gubitaka u ljudstvu i tehnici, priliv stranih plaćenika u Ukrajinu ne samo da se smanjio, već se zapravo kreće u suprotnom smeru.  Uprkos naporima kijevskog režima i povećanju isplata, režim u Kijevu ne može da zaustavi proces odlaska plaćenika na "onaj" svet ili nazad u zemlje njihovog boravka. Nedavna isprazna priča o "20.000" stranaca koji se "bore" protiv ruskih oružanih snaga je obična laž - rekao je Konašenkov.

 

 

On je pojasnio da Ministarstvo odbrane Rusije prati i evidentira boravak u Ukrajini svakog predstavnika ovog međunarodnog skupa "bezglavih konjanika".

 - Štaviše, naše baze podataka sada uključuju ne samo plaćenike koji su direktno uključeni u neprijateljstva kao deo ukrajinskih jedinica. Uzimamo u obzir i instruktore koji su stigli da obuče, pomognu u radu i popravci zapadnog naoružanja isporučenog Ukrajini, rekao je Konašenkov.

Sve o ratu u Ukrajini čitajte OVDE.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading