PUTIN UZVRATIO UDARAC Britanci ne znaju šta ih je snašlo
Foto: Ilustracija

Sankcijama su obuhvaćeni i dopisnici i analitičari „Skaj njuz“, „Fajnenšel tajmsa“ i „Dejli telegrafa“. Svima njima je zabranjen ulazak u Rusiju a sankcije su im uvedene zbog raspirivanja rusofobije u britanskom društvu.

Nove mere odnose se na ukupno 49 državljana Britanije - 29 novinara i 20 ljudi zaposlenih u odbrambenom kompleksu, među kojima su, između ostalog, zamenik ministra odbrane Mark Kuin, komandant britanske mornarice Bendžamin Džon Ki, komandant vazdušnih snaga Majkl Vigston i drugi.

Protiv njih su sankcije uvede zbog toga što su učestvovali u donošnju odluka o snandevanju Ukrajine naoružanjem.

Podsetimo, prema saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije, London je na spisak sankcija koje su uvedene Rusiji dodao još 63 fizička i pravna lica, uključujući i niz ruskih medija i novinara zbog izveštavanja o događajima u Ukrajini. Na listi su se, između ostalih, ponovo našli i „RT“ i „Sputnjik“.

Velika Britanija je sredinom aprila proširila sankcioni spisak protiv Rusije, uvrstivši još 206 lica, navedeno je ranije u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade.

Kako je tada saopšteno iz britanskog Ministarstva spoljnih poslova, zabranjen je uvoz ruskog gvožđa i čelika, ali i izvoz kvantnih tehnologija i naprednih materijala.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading