DAN RUSIJE Moskva ima brutalnu poruku za Zapad! (FOTO/VIDEO)
Anton Novoderezhkin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via A

- Uljudno smo ih molili da se ne šire na Istok. Srećan Dan Rusije - piše u opisu fotografije, objavljene na Telegramu.

Na slici su prikazani vojni šlemovi neprijatelja ruske države koji su pretrpeli poraze u različitim epohama: šlem tevtonskih vitezova koje je Aleksandar Nevski porazio na Čudskom jezeru 1242. godine, šlem poljskih intervencionista koje su iz Moskve proterali ustanici na čelu sa Kuzmom Minjinom i Dmitrijem Požarskim 1612., šlem Napoleona koga je ruska carska vojska proterala iz Rusije 1812. godine i šlem vojnika Vermahta koje je Crvena armija porazila 1945. godine. Na poslednjem, petom mestu ostavljen je prazan kvadrat.

 

 

Čestitku ruskom lideru Vladimiru Putinu povodom nacionalnog praznika uputio je i beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

- U komplikovanim geopolitičkim uslovima Rusija samouvereno štiti svoje nacionalne interese, uspešno realizuje planove za obezbeđivanje dinamičnog društveno-ekonomskog razvoja - poručio je Lukašenko.

 

 

Kako je dodao, „patriotizam i jedinstvo građana, podrška i visok nivo poverenja u politiku koju vodi rukovodstvo zemlje su dostojan odgovor na neprijateljske postupke koji se preduzimaju protiv Rusije“.

- Ne sumnjam da će Rusi, kao što se to mnogo puta desilo u istoriji, nepokolebljivo prevazići sve poteškoće i izazove“, ističe Lukašenko, navodeći da saveznički odnosi Moskve i Minska u potpunosti odgovaraju interesima bratskih naroda obe zemlje.

Imovina preča od svega, Jeljcinovi ljudi okreću leđa Putinu i beže na Zapad - Alo.rs

Beloruski lider je poželeo Putinu dobro zdravlje, dobro i blagostanje, a narodu Rusije – mir i slogu.

 

 

Nacionalni dan Rusije obeležava se 12. juna u sećanje kada je na taj dan 1990. godine prvi Kongres narodnih poslanika prihvatio Deklaraciju o državnom suverenitetu Rusije, u kojoj je proglašeno prvenstvo Ustava Rusije i njegovih zakona.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading