ZATVORIĆE VIŠE OD 1.000 RADNIKA POD ZEMLJOM Zaharova tvrdi: Ukrajinci će minirati rezervoare sa teškim hemikalijama!
EPA/ MAXIM SHIPENKOV

“Ukrajinci spremaju provokaciju, planiraju da miniraju tenkove sa toksičnim hemikalijama u fabrici u Severodonjecku i zadrže radnike i civile na njenoj teritoriji”, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

“Da pogledamo šta se zaista sprema. U pripremi je još jedna provokacija ukrajinskih vojnika, a to je miniranje rezervoara sa toksičnim hemikalijama u fabrici Azot u Severodonjecku na teritoriji LNR i pritvaranje više od 1.000 radnika fabrike i lokalnog stanovništva u njenim podzemnim objektima”, poručila je Zaharova, prenosi agencija TAS S.

Zaharova se oglasila, njene reči uznemirile mnoge na Zapadu - Alo.rs

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova rekla je da Rusija registruje sve ratne zločine koje je počinila ukrajinska vojska, kao i da će svi počinioci odgovarati.

Takođe, kako je navela, ukrajinske snage nastavljaju da granatiraju naselja Donbasa, raspoređuju vatrene položaje u stambenim zgradama i koriste civile kao živi štit.

“Sve ove ratne zločine registruju istražni organi republike Rusije i Donbasa. Oni će biti detaljno istraženi, a počinioci će biti kažnjeni”, poručila Zaharova.

Putinov pomoćnik najavljuje obnovu Ruske imperije - Alo.rs

Istakla je da je ta taktika živih štitova postala "vizit karta ukrajinskih snaga".

Poručila je i da će Moskva odgovoriti na odluku Francuske da zabrani neke ruske televizijske kanale.

“Ministarstvo spoljnih poslova reagovaće na takve akcije i na to će uslediti odgovor”, rekla je Zaharova novinarima, ne navodeći više detalja, prenosi agencija Rojters.

Sve o ratu u Ukrajini čitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Bumba

09.06.2022 11:52

Do sada se pokazalo da sve što Rusi nameravaju da urade, to objave kao da će Ukrajinci uraditi.