"POZIVAMO NA SEDMI PAKET SANKCIJA PROTIV RUSIJE" Članica EU zagrižena da se Moskva ekonomski uništi
Foto: Printscreen/Youtube

Prema njegovim rečima, prošlonedeljno usvajanje šestog paketa sankcija EU protiv Rusije je "važan korak ka obezbeđivanju nezavisnosti Evrope od ruskih energetskih resursa", ali, kako je ocenio, to je nedovoljno i zbog toga bi trebalo odmah da se započne sa radom na sedmom paketu sankcija, prenela je ukrajinska državna agencija Ukrinform.

Prema rečima mistra Raua, te sankcije moraju da obuhvate, između ostalog i "uvođenje potpune zabrane uvoza ruskog gasa i petrohemije i isključenje svih ruskih i beloruskih banaka iz SVIFT sistema".

- Očekujemo i pozitivnu preporuku Evropske komisije da se Ukrajini dodeli status kandidata. Nadamo se da će Evropski savet doneti pozitivnu odluku u vezi sa tim na sledećem sastanku - rekao je Rau i poručio da je Ukrajini mesto u Evropskoj uniji, naglasivši da to ne menja stav Varšave o podršci evropskim integracijama Zapadnog Balkana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Miki

08.06.2022 07:43

Potpuno se slazem sa stavom amerikanaca o intelektualnim sposobnostima poljaka.Osim nedostatka intelekta poljski fasisti koji su sada na vlasti su daleko ispred Hitlera po mrznji svega pravoslavnog.Doslo je vreme da opet dobiju klempu i to potpuno podrzavam.