RUSIJA SPREMNA DA UPOTREBI NUKLEARNO ORUŽJE? Visoki oficir upozorio da je situacija blizu "kapi koja će preliti čašu"
Foto: Youtube/Printscreen

Istovremeno, najavljuje se i sporazum o sigurnosti hrane između predsednika Rusija i predsednika Turske. S druge strane Vladimir Zelenski kaže kako mu za bezbedan transport žita brodovima trebaju protivbrodske rakete. Govorimo o ratu na istoku Evrope.

Rat u Ukrajini se ne smiruje a čini se da članice Evropske unije, ali i Saveta bezbednosti žele da se rat preseli na tlo Evrope. Velika Britanija donela je odluku da u svojim redovima obuči Ukrajinske vojnike za korišćenje raketa velikog dometa koje planira da im donira kako bi mogli da građaju ciljeve u Rusiji.

Ne gledaju sve članice Evropske unije blagonaklono na dešavanja jer znaju da svaki napad na Rusiju može da dovede do potpunog uništenja kako Ukrajine tako i ostatka sveta. Zbog čega Velika Britanija insistira na nastavku sukoba, šta planiraju članice Evropske unije, i zbog čega guraju svoje građane u ruke rata.

Pukovnik PVO u penziji Zorić objasnio je da Rusija ima pravo, ukoliko je Ukrajina napadne, da upotrebi nuklearno oružje.

- Svaki rat ima za svrhu bogaćenje. Svi ratovi su vođeni iz tog interesa da bi se potrošilo staro naoružanje, iskoristilo i kupilo novo, prodalo. Sve ratove pokreće vojno-privredni sektor. Mene brine druga stvar, potpisali su garanciju. Ko može lokalne komadante da kontroliše? Kad to dođe u ruke i na prvu liniju fronta, kog komadanta će toliko moći centralna vlast da kontroliše i da kaže da ne sme gađati Rusiju. To je jedna kap koja može vrlo lako ovaj sukob pretvoriti u sve ono čega se plašimo poslednjih 100 dana, a to je treći svetski rat. Ruska doktrina odbrane jasno i glasno propisuje, ukoliko je narod i teritorija ugrožena i konvencionalnim oružjem većih razmera Rusija ima pravo da upotrebi po svojoj doktrini i nuklearno oružje.

Sve najnovije informacije o specijalnoj operaciji ruske vojske u Ukrajini možete pogledati u našem BLOGU UŽIVO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading