PUTINOVE TEŠKE OPTUŽBE: Greške Zapada dovele do globalne inflacije i siromaštva
EPA-EFE/MIKHAIL METZEL

Putin je, takođe, istakao da će predstojeće godine biti period jačanja ekonomskog suvereniteta Rusije, a da će privreda zemlje zadržati fokus na međunarodnoj saradnji.

(UKRAJINA UŽIVO) UKRAJINCI NAPALI SELO U RUSIJI Putin o greškama Zapada, otkriveni tajni planovi puka "Azov"

"Jubilarni sastanak održava se u izazovnom vremenu za celu međunarodnu zajednicu. Višegodišnje greške zapadnih zemalja u ekonomskoj politici i nelegitimne sankcije dovele su do talasa globalne inflacije, uništile uobičajene logističke i proizvodne lance, naglo podigle siromaštvo i izazvale nestašicu hrane. Međutim, kako to biva, zajedno sa izazovima otvaraju se i perspektive, zbog čega se i slogan foruma Nove mogućnosti u novom svetu, čini tako relevantnim", poručio je Putin.

Ruski lider je izrazio uverenje da će "za Rusiju 2020-te godine postati period utvrđenog ekonomskog suvereniteta, što sugeriše povećan razvoj sopstvene infrastrukture i tehnološke baze, kvalitativno povećanje nivoa obuke stručnjaka, kao i formiranje nezavisnog i efikasnog finansijskog sistema".

POSLE VIŠE OD 100 DANA OD POČETKA RATA JOŠ UVEK ČEKAJU POZIV Berbok ne prima na razgovor ambasadora Ukrajine

Dodao je da će se uz to, "ruska ekonomija sve više oslanjati na privatnu inicijativu i očigledno zadržati fokus na otvorenosti i širokoj međunarodnoj saradnji".

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading