ZAHAROVA ZAPUŠILA USTA NEMCIMA Ruski mediji su blokirani u Evropi, Amerikanci se bave prisluškivanjem
EPA/ MAXIM SHIPENKOV

- Nensi Feder je zaboravila da doda da su nemačke zvaničnike uvek prisluškivali i prisluškivali Amerikanci - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Putin: Počećemo da pogađamo ciljeve koje nismo do sada ako isporučite rakete Ukrajini - Alo.rs

Prošle godine zapadni mediji su izvestili da američke obaveštajne agencije prisluškuju jedan broj evropskih političara sa danske teritorije. Konkretno, saopšteno je da je tadašnja nemačka kancelarka Angela Merkel prisluškivana. To je izazvalo veliki skandal u Evropi.

"Zašto ćutite o blokadi ruskih medija u Evropi?"

Zaharova je komentarišući izjavu ambasade Nemačke o nesmetanom radu ruskih novinara u toj zemlji, podsetila na blokadu ruskih medija u Evropi i dodala da očekuje komentar Nemačke o slobodi govora.

Putin usmerava sve snage ka samo jednom cilju - Alo.rs

- Juče mi je jedan Nemac poslao fotografiju televizijskog ekrana na kome se nalazi sledeći natpis: ‘Ovaj program je trenutno nedostupan. Radimo na uspostavljanju rada servisa. Uzrok problema nije vaša oprema’. Uzrok problema je blokada ruskih medija u Evropi. Taj čovek je želeo da gleda televiziju ‘Rusija’. Sa nestrpljenjem čekam komentare nemačke ambasade u Moskvi na temu slobode govora - napisala je Zaharova na Telegramu, preneo je Sputnjik.

Ona je navela izjavu ambasade Nemačke u Moskvi koja je 3. juna saopštila da je tvrdnja o diskriminaciji ruskih novinara u Nemačkoj netačna.

Sve o ratu u Ukrajini pročitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading