RUSIJA POBEĐUJE U DONBASU UZ OVE 3 TAKTIKE Bezbednjak iz MO Austrije Rajzner otkriva šta rade drugačije
Foto: mil.ru

Prvo, ruske oružane snage vešto kombinuju masovne artiljerijske udare noću i ofanzivna dejstva pešadije i oklopnih vozila tokom dana.

Oficir je napomenuo da takva taktika dovodi do čestih prodora na položaje Oružanih snaga Ukrajine na frontu, koji se završavaju velikim ofanzivama Oružanih snaga Rusije i porazom ukrajinskih snaga.

"Postoje dokazi da ukrajinski vojnici u Donbasu doživljavaju ogroman stres i ratni umor. Žale se na nedostatak oružja", dodao je Rajzner.

Po njegovom mišljenju, još jedna tajna uspeha ruske vojske je izuzetno efikasna upotreba kompleksa Iskander.

"Rakete lete na udaljenosti do 500 kilometara i uništavaju skladišta naoružanja, goriva, kao i kasarne i ukrajinsku komandnu strukturu. Udari su izuzetno razorni", objasnio je izvor lista.

Rajzner je dodao da su obim i efikasnost upotrebe kompleksa Iskander izazvali povećano interesovanje stratega NATO-a. Osim toga, Oružane snage Rusije koriste svoju vazdušnu nadmoć.

"Istovremeno, taktika je sledeća: ruski avioni ili helikopteri lete nisko iznad zemlje i pojavljuju se iznad cilja potpuno neočekivano, tako da ih ukrajinska vojska kasno primećuje", rekao je pukovnik. Oficir je objasnio da takav postupak napada omogućava VKS da izbegne gubitke u svojim redovima, uspešno obavljajući borbene misije.

Kombinacija sve tri taktičke šeme omogućava Moskvi da izvojuje pobede na bojnom polju.

"Zahvaljujući ovoj taktici, Rusija sada dobija bitku u Donbasu", sugerisao je Rajzner.

Sve o ratu u Ukrajini čitajte na našem BLOGU UŽIVO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading