"EU JE VEOMA PODLA PREMA UKRAJINI" Zaharova: "Obećavali su im svake godine ulazak u njihove redove"
EPA/MAXIM SHIPENKOV

Prethodno je italijanski premijer Mario Dragi rekao da se gotovo sve velike zemlje EU protive davanju statusa Ukrajine kandidata za članstvo u EU.

- To je veoma podlo prema Ukrajini. Zašto su takvi prema Ukrajini? Obećavali su svake godine ulazak Ukrajine u njihove redove. Govorili su im svake godine da su „sada još pola koraka, još pola centimetra, još jedan milimetar bliže svom željenom cilju koji su im nametnuli“ - eto to su vam evropske integracije – rekla je Zaharova u eteru radija „Sputnjik“.

- Gde su bili baš ti političari koji sada ubeđuju Ukrajince da još nisu spremni da ih prihvate, a Ukrajina nije spremna da se igde pridruži, gde su bili sa tim istim izjavama mnogo ranije? - naglasila je Zaharova.

Prema rečima Zaharove premijer Italije je, zapravo, saopštio zbog čega je ukrajinski predsednik Janukovič umalo ubijen 2014. godine. Ali reakcija Zapada na izjave Rima je očekivano ciničnija, dodala je ona.

Ranije je spiker ukrajinskog MIP-a Oleg Nikolaenko rekao da Ukrajina očekuje da u junu dobije status kandidata za ulazak u Evropsku uniju, uz podršku evropskih zemalja.

Ministar Delegat u Ministarstvu spoljnih poslova Francuske za evropske poslove Kleman Bon rekao je da bi proces pridruživanja Ukrajine EU mogao da traje 15-20 godina.

Najnovije informacije o ukrajinskom sukobu pratite na našem blogu UŽIVO.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading