UKRAJINA SAMO IZGOVOR Lavrov: Zapad nije ispunio obećanje dato SSSR-u!
EPA/ YURI KOCHETKOV

On je tokom posete Saudijskoj Arabiji istakao da aktuelni procesi predstavljaju prekretnicu u svetu, prenosi Sputnik.

"U toku je formiranje multipolarnog sveta, a naše zapadne kolege, koje žele da zadrže i prošire dominaciju, pokušavaju da spreče ove procese", rekao je ruski diplomata tokom sastanka sa generalnim sekretarom Organizacije islamske saradnje Huseinom Ibrahimom Tahom.

Američka administracija iznela teške optužbe na račun ruskog predsednika - Alo.rs


Lavrov je istakao da ova situacija odražava duboko ukorenjene probleme u Evropi, pre svega u vezi sa "odbijanjem zemalja NATO da ispune obećanje dato Sovjetskom Savezu da se neće širiti na istok".

Ruski ministar spoljnih poslova je ocenio kao izbalansiran i objektivan stav Organizacije islamske saradnje, kao i Lige arapskih država i Saveta za saradnju arapskih država Persijskog zaliva, u vezi sa onim što se dešava.

Zelenski: Dnevno gubimo 60-100 vojnika! - Alo.rs


"Nadam se da će i naši zapadni partneri u nekoj fazi shvatiti potrebu da se sagledaju svetski problemi, dogovore načini njihovog rešavanja, ne na osnovu diktata, već na osnovu principa Povelje UN, pre svega principa koji podrazumeva poštovanje suverene ravnopravnosti država", izjavio je Lavrov i dodao da je ruska strana spremna za takav dijalog, ali "isključivo na ravnopravnoj osnovi i uzajamnom poštovanju".

Šef ruske diplomatije je u ponedeljak započeo radnu posetu zemljama Persijskog zaliva, a najpre je otišao u Bahrein, dok je juče stigao u Rijad.

Sve o situaciji u Ukrajini čitajte OVDE

 

Komentari (1)

Loading
Ja

01.06.2022 09:00

Samo vi cutite, po dogovoru, niste se povukli iz Kaliningrada, potpisali ste se kao garant nepivredivosti granica Ukrajine u zamenu za 3000 nuklearnih raketa smestenih u Ukrajini, a sad ste jos izvrsili agresiju na Ukrajinu. Ukrajina nijednom recju nije zelela da udje u Nato, vec u EU.