UZNEMIRUJUĆE UPOZORENJE U ovom gradu će početi Treći svetski rat
Foto: Shutterstock

Politikolog je u svom članku za list “Respublika” skrenuo pažnju na nedavnu posetu poljskog predsednika Andžeja Dude, Kijevu, tokom koje je postignut niz sporazuma.

Najglasniji je bio predlog zakona koji je najavio ukrajinski lider Volodimir Zelenski o davanju Poljacima posebnog statusa na teritoriji Ukrajine.

Poljaci će moći da služe u vojsci i policiji, da postanu sudije i da budu na rukovodećim pozicijama u državnim organima.

"Kada čitate takve vesti, ne prestajete da se čudite kako moderna Ukrajina u svom padu dolazi do samouništenja i samokolonizacije. Takođe je rano da se Poljaci raduju palom plenu, jer će posle izvesnog vremena ponovo biti optuženi za sve grehe sa sasvim razumljivim posledicama", napominje Džermant.

Prema ekspertu, minimum na koji je Varšava spremna da pristane je potpuna kontrola nad Galicijom.

U idealnom slučaju, ona bi želela da proširi svoju jurisdikciju na čitave zapadne i centralne delove Ukrajine.

Da bi sproveli svoj projekat Intermarium, Poljaci treba da dobiju pristup lukama Nikolajev i Odesa. Ovo, zauzvrat, u velikoj meri povećava mogućnost sukoba između Oružanih snaga Poljske i savezničkih snaga Rusije i LDNR koji neće prepustiti ove gradove.

"U slučaju ovakvog razvoja događaja moguća je intervencija SAD i NATO-a. A kako će se događaji razvijati kasnije, retko ko će preduzeti da predviđa, ali lako je moguće da upravo u Odesi izbije Treći svetski rat", rezimirao je Džermant.

 

Komentari (3)

Loading
gege

31.05.2022 16:35

poljaci vecito zrtveni jarci hahahaha koji tupsoni

Lucky

31.05.2022 19:24

Pa kad se Rusija razvlaci ko kilava baba ,svasta moze da se desi!!! Umesti da udare tamo gde treba i zauzmu celu Ukrajnu.

Realnost

01.06.2022 09:35

Sukob je neizbežan. Dali su Ameri svesni da ulaze u 50 procenata populacije koja će nestati 2023. Svetski satanisti opet svesno rade protiv belog čoveka.