"EU NIJE U DOBROM STANJU..."  Stigla prva reakcija Moskve na odluku o embargu na rusku naftu
YouTube/ Printscreen

Stalni ruski predstavnik pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov oglasio se na Tviteru, komentarišući izjavu predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen.

"Kako je juče ispravno rekla, Rusija će naći druge uvoznike. Važno je napomenuti, ona sada protivreči svojoj jučerašnjoj izjavi. Vrlo brza promena načina razmišljanja ukazuje da EU nije u dobrom stanju", napisao je Uljanov na Tviteru u utorak u odgovoru na tvit u kom se najavljuje delimični embargo na naftu.

Podsećanja radi, čelnici država članica postigli su dogovor o zabrani uvoza ruske nafte koja se doprema brodovima, objavio je noćas predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

"Ovo se odmah odnosi na više od dve trećine uvoza nafte iz Rusije čime se prekida značajan izvor finansiranja ruske vojne mašinerije", napisao je Mišel na Tviteru.

Predsednik Evropskog saveta dodao je da će se pristisak na Rusiju nastaviti do završetka rata u Ukrajini.

On je dodao da šesti paket EU sankcija uključuje i ukidanje swift transakcija sa najvećom ruskom Sberbankom, zabranu emitovanja programa još tri medija u državnom ruskom vlasništvu i sankcionisanje osoba odgovornih za ratne zločine u Ukrajini.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading