RUSI TVRDE DA SU NADMAŠILI AMERIKU "Naše naoružanje je daleko bolje od njihovog" (VIDEO)
Foto: Wikimedia/Roman Zelentsov (Rulexip)

Rusija je znatno nadmašila Sjedinjene Države u razvoju hipersoničnog oružja, rekao je za TASS Vladimir Jermakov.

"Što se tiče reakcije na ovakav razvoj događaja, u konkretnom slučaju, prema tvrdnjama SAD, one već dugi niz godina pokušavaju da ’sustignu‘ Rusiju, koja je pokazala značajan napredak u razvoju hipersoničnih sistema. Ovo je nezaobilazan potez u našoj situaciji da obezbedimo garantovano prevazilaženje američkog globalnog protivraketnog odbrambenog sistema, kao i pouzdano održavanje strateške stabilnosti“, rekao je on.

"OVO JE TOTALNI RAT PROTIV RUSIJE" Kremlj poslao upozorenje Zapadu, da li svet klizi preko ponora?

"Kako deluje, za Vašington je ovo pokušaj da se povrati primetno poljuljana reputacija napredne vojne sile sa najsavremenijim naoružanjem. Vredi napomenuti da uprkos ogromnim finansijskim resursima, ni jedan operativni hipersonični sistem u Sjedinjenim Državama još uvek pušten u upotrebu“, naglasio je Jermakov.

Govoreći o rizicima ovih dešavanja za rusku bezbednost, diplomata je primetio da, uzimajući u obzir destruktivne akcije Sjedinjenih Država u oblasti međunarodne bezbednosti poslednjih decenija, "ne bi bilo preterano reći da bilo koji novi sistem naoružanja od njih samo po sebi stvara rizike za zemlje koje SAD ubrajaju u svoje protivnike i neprijatelje".

PUTIN SKINUO RUKAVICE "Ovo je agresija na Rusiju"

Rusko Ministarstvo odbrane saopptilo je danas da je raketa Cirkon ispaljena u Barencovom moru ka vodama Belog mora na Arktiku u okviru "testiranja novog naoružanja" i da je cilj udaljen hiljadu kilometara "uspešno gađan".

Sve najnovije informacije o ruskoj specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pronaći u BLOGU UŽIVO

Komentari (0)

Loading