RUSKI TAJNI BORBENI TENK Moskva razvija neuništivu verziju oklopnjaka (VIDEO)
Printscreen

Bilo je malo informacija o ovom projektu sve do prošle srede kada su se na društvenim mrežama pojavile navodne fotografije tenka Burlak sa modifikovanom kupolom.

Program Burlak, koji je počeo 2005. godine, imao je za cilj da zameni glavne borbene tenkove iz sovjetske ere zajedničkim dizajnom do 2025. Ali zbog finansijskih problema, projekat je zamrznut na neodređeno vreme.

Prema otvorenom izvoru, Burlakov autopunjač opremljen sistemom dvostrukog napajanja, jednim postojećim automatskim utovarivačem serije T-72 u trupu i drugim automatskim utovarivačem u turetu koji može da primi APFSDS municiju sa mnogo izduženim jezgrom.

Ovo tehnički nije bio nov koncept, isto rešenje je prethodno korišćeno u demonstratoru Object 640.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ende

28.05.2022 00:29

HA HA HA HA pa Putinovci su stvarno cirkuzanti! Kakvi šarlatani!! Novi tenk? Ha ha! Znači "Armata" može u staro gvožđe? Naravno, zajedno sa svim ovim sadašnjim tenkovima koji lete u vazduh svako dana u stotinama primeraka. Propaganda očajnika. Kako stvari idu, neće više imati tenkova da štite granice, niti da pokriju gradove. Ukrajinci ih RAZVALILI!!! Zapravo, Putin i banda su zaprepašćeni modernim načinom rata i zabezeknuti naprednom tehnologijom Zapada. A to imaju Ukrajinci. Može se onda zamisliti kako bi Putinovce razvalio NATO u direktnom sukobu. Da se ne lažemo više.