RUSIJA UPOZORAVA HRVATSKU: Šteta što su vlasti poslednjih meseci odlučile da zauzmu neprijateljski stav...
Foto: EPA/EPA/ MAXIM SHIPENKOV / POOL

Tim povodom na Fejsbuku se oglasilo rusko ministarstvo spoljašnjih poslova.

- 25. maja navršava se 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Ruske Federacije i Republike Hrvatske. Rusko-hrvatski odnosi u toku tri decenije istakli su se pozitivnom dinamikom. Uspostavljen je konstruktivan politički dijalog koji je omogućio razmenu mišljenja o aktuelnim aspektima situacije u Evropi s visokim stepenom poverenja.

- Aktivno su se razvijali trgovinski, ekonomski i investicioni odnosi. Uspešno su realizovani brojni zajednički projekti iz područja kulture i humanitarnosti. Šteta je što su hrvatske vlasti poslednjih meseci odlučile da zauzmu neprijateljski stav prema Rusiji, što je u oštroj suprotnosti s postignutim kvalitetom naših bilateralnih odnosa, uništava njihovo tkivo i nanosi im ozbiljnu štetu. Na udaru su sva pozitivna postignuća iz prošlosti - dodaje se.

- Uvereni smo da je takav destruktivan pristup poguban te da nema nikakvu perspektivu. Uvereni smo da će prevladati zdrav razum i da će se Hrvatska vratiti na put konstruktivnog dijaloga i obostrano korisne saradnje, temeljene, između ostalog, na razumevanju geopolitičke stvarnosti i istinskih nacionalnih interesa - dodali su iz ruskog ministarstva.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading