PUTIN NIJE HTEO U RAT DOK JE TRAMP BIO NA VLASTI Savetnica bivšeg predsednika otkrila zašto je Donald nervirao Vladimira
EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV

Jedan od razloga zašto je Putin izvršio invaziju na Ukrajinu sa predsednikom Džozefom Bajdenom u Beloj kući bio je taj što je očekivao da će SAD ''tražiti mir'' i smatrao je da bi bilo bolje da se obračuna sa Bajdenom nego da pokušava da pregovara sa nekim poput Trampa, kome je ruski lider morao ''sve vreme da objašnjava'', rekla je Hil u utorak na skupu Saveta za globalne poslove u Čikagu, prenosi "Biznis insajder".

- Mislio je da bi neko poput Bajdena, ko je transatlantičar, ko zna sve o NATO-u, ko zapravo zna gde je Ukrajina, i zapravo zna nešto o istoriji i veoma je zaokupljen međunarodnim poslovima, bio prava osoba sa kojom bi trebalo da se angažuje, rekla je Hil.

- Mogli ste da vidite da je mnogo puta bio frustriran predsednikom Trampom jer je morao da stalno objašnjava stvari, a Putin to ne voli da radi. Iako voli da vrti svoju verziju događaja, on želi da ima predvidljivost u osobi sa kojom radi, dodala je.

Brojni Trampovi bivši savetnici rekli su da je bivši predsednik slabo razumeo globalne poslove.

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton je, na primer, rekao da je Tramp jednom upitao da li je Finska deo Rusije.

Sve o ratu u Ukrajini čitajte u našem BLOGU UŽIVO.

Komentari (0)

Loading