TEŠKE OPTUŽBE IZ RUSIJE "Zapad gura Ukrajinu ka teškoj katastrofi"
Foto: EPA/OLEG PETRASYUK

Prema njegovim rečima, "Zapad jača podršku Kijevu, gurajući ga ka nasilnim akcijama velikih razmera na istoku Ukrajine", prenosi TASS.

Patrušev tvrdi da Zapad nastoji "da stvori uslove za nametanje kontrolisanog režima u Rusiji, kao što je to praktikovano u nizu zemalja".

KRAJ PREGOVORA Vučić predvideo šta će se dogoditi u Ukrajini: Niko ne želi mir, evo šta nas sada čeka

Dodao je da je "specijalna vojna operacija" osujetila te planove, te objasnio da je Moskva morala da iskoristi "tu preventivnu meru", jer je zabrinjavajuće porastao nivo pretnji po nacionalnu bezbednost i nepoštovanje interesa Rusije, a što je ugrozilo samu njenu državnost i postojanje, navodi TASS.

"SAD i njihovi saveznici po svaku cenu nastoje da održe lažni mit o agresivnoj Rusiji, koja navodno nastoji da porobi zapadni svet", primetio je Patrušev.

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije je ocenio da se "neoliberalizam kolektivnog Zapada razvija u fašističku ideologiju usmerenu protiv ruskog sveta", i da "globalna agresija na Rusiju" nema samo političku i ekonomsku, već i ideološku i moralnu dimenziju.

"TI UBIJEŠ NEKOG OD NAŠIH, MI TI POBIJEMO SVE ŽIVO ŠTO IMAŠ U KUĆI!" Brutalni odgovori na pretnje "Anonimusa" Srbiji!

"Antiruska kampanja koju vode SAD dokazuje da se protiv Rusije vodi neobjavljeni rat", izjavio je on.

Prema njegovim rečima, odluka SAD da se jednostrano povuku iz Ugovora o antibalističkim raketama (ABM), iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) i Ugovora o otvorenom nebu bila je veliki udarac međunarodnoj bezbednosti, prenosi ruska agencija.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading