RUSIJA ZA 10 MINUTA MOŽE DA VRATI BRITANIJU U KAMENO DOBA Bivši šef izraelske obavštajne službe o moćnom Putinovom oružju
Foto: Ilustracija

Prema rečima vojnog eksperta, u slučaju sukoba sa Britanijom, koja aktivno podržava antirusku ideologiju Zapada, Rusija nema potrebe da koristi strateško oružje, poput najnovijih interkontinentalnih balističkih raketa Sarmat. U ovom slučaju biće dovoljno ono taktičko oružje koje stane na jednu podmornicu, napomenuo je on.

- Sarmat je isuviše dobro oružje da ga Rusija troši na Veliku Britaniju. Uopšte joj ne treba nuklearno oružje. Dovoljan je jedan ili jedan i po rafal višenamenske podmornice Cirkonima – i otprilike 50-60 elektrana u Britaniji će prestati da postoji za deset minuta. I cela Velika Britanija će se vratiti u kameno doba. Za deset minuta! - rekao je Kedmi u intervjuu za FBA „Ekonomija danas“.

Foto: Printscreen

 

Kedmi kaže da se nuklearno oružje koristi samo protiv drugog nuklearnog oružja.

Kedmi je dodao da je Rusija sposobna da uništi nekoliko podmornica Ujedinjenog Kraljevstva nuklearnim oružjem, čak i konvencionalnim sredstvima. Da bi se sama Velika Britanija izbacila iz igre, biće dovoljno nekoliko desetina manje ozbiljnih projektila, posebno hipersoničnih Cirkona, dodao je stručnjak.

 

 

 

Komentari (4)

Loading
Borat

17.05.2022 18:05

...i Britanija kao odgovor moze za 10 minuta da vrati Rusiju u kameno doba sa svih strana po celoj teritoriji Rusije. Sta cemo sad?

Milutin

17.05.2022 21:57

Te zlikovce Treba vratiti u kameno dobar!!

Zoran Stojic

17.05.2022 22:25

To braco samo britaniju pogodite i sve ostalo ce mo vam.oprostiti. samo ih vratite u kameno doba