RUSIJA ZA 10 MINUTA MOŽE DA VRATI BRITANIJU U KAMENO DOBA Bivši šef izraelske obavštajne službe o moćnom Putinovom oružju
Foto: Ilustracija

Prema rečima vojnog eksperta, u slučaju sukoba sa Britanijom, koja aktivno podržava antirusku ideologiju Zapada, Rusija nema potrebe da koristi strateško oružje, poput najnovijih interkontinentalnih balističkih raketa Sarmat. U ovom slučaju biće dovoljno ono taktičko oružje koje stane na jednu podmornicu, napomenuo je on.

- Sarmat je isuviše dobro oružje da ga Rusija troši na Veliku Britaniju. Uopšte joj ne treba nuklearno oružje. Dovoljan je jedan ili jedan i po rafal višenamenske podmornice Cirkonima – i otprilike 50-60 elektrana u Britaniji će prestati da postoji za deset minuta. I cela Velika Britanija će se vratiti u kameno doba. Za deset minuta! - rekao je Kedmi u intervjuu za FBA „Ekonomija danas“.

RUSIJA ZA 10 MINUTA MOŽE DA VRATI BRITANIJU U KAMENO DOBA Bivši šef izraelske obavštajne službe o moćnom Putinovom oružju

Foto: Printscreen

 

Kedmi kaže da se nuklearno oružje koristi samo protiv drugog nuklearnog oružja.

Kedmi je dodao da je Rusija sposobna da uništi nekoliko podmornica Ujedinjenog Kraljevstva nuklearnim oružjem, čak i konvencionalnim sredstvima. Da bi se sama Velika Britanija izbacila iz igre, biće dovoljno nekoliko desetina manje ozbiljnih projektila, posebno hipersoničnih Cirkona, dodao je stručnjak.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Borat

17.05.2022 18:05

...i Britanija kao odgovor moze za 10 minuta da vrati Rusiju u kameno doba sa svih strana po celoj teritoriji Rusije. Sta cemo sad?

Milutin

17.05.2022 21:57

Te zlikovce Treba vratiti u kameno dobar!!

Zoran Stojic

17.05.2022 22:25

To braco samo britaniju pogodite i sve ostalo ce mo vam.oprostiti. samo ih vratite u kameno doba