PUTIN SAOPŠTIO SJAJNE VESTI ZA RUSIJU Ovo se nikada do sada nije dogodilo!
EPA/MAXIM SHIPENKOV

Autori zapadnih sankcija protiv Rusije vođeni su kratkovidnim naduvanim političkim ambicijama i pogađaju ekonomije i narode Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

 

Žetva žitarica ove godine može biti rekordna za čitavu istoriju Rusije, žetva žitarica može dostići 130 miliona tona, od čega je 87 miliona pšenice, saopštio je on.

Putin je naglasio i da je neophodno podržati potražnju potrošača, kao i obezbediti prihode Rusa.

On je dodao da Rusija izlazi na kraj sa spoljnim izazovima izazvanim zapadnim sankcijama.

„Postepeno se usporava inflacija. Tokom prošlog meseca njena stopa se nekoliko puta smanjila u odnosu na mart. Nedeljni rast cena već je pao na 0,1 odsto – to je već blizu nedeljne stope rasta koja odgovara ciljanoj inflaciji Banke Rusije“, naglasio je predsednik.

Putin je podsetio da je SSSR pobedio u Drugom svetskom ratu ne samo zbog borbenih frontova, već i zbog svoje ekonomske moći.

„Nedavno smo proslavili naš glavni praznik – Dan pobede. I želim da podsetim da je ona postignuta ne samo u borbama na frontovima, već i zbog ekonomske moći naše zemlje koja se tada suprotstavljala industrijskom potencijalu ne samo Nemačke, već praktično čitave Evrope koju su porobili fašisti“, zaključio je Putin.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading