RUSIJA SPREMNA DA ODGOVORI Kremlj progovorio o direktnom sukobu sa NATO paktom!
Alo! Ilustracija /J.V.

„Direktan sukob Rusije i NATO pakta svi žele da izbegnu. I Rusija. O tome su u više navrata govorili i u samom NATO pakta, a mislim, što je najvažnije, i u Vašingtonu. Takve izjave, na najvišem nivou, davao je i predsednik SAD Bajden. To je ono što bi želeli svi da izbegnu“, rekao je Peskov.

EPA

 

Portparol Kremlja je istovremeno naglasio da Rusija, pre svega, polazi od izjava predsednika Rusije Vladimira Putina od 24. februara.

„O tome da će Rusija biti spremna da da najodlučniji odgovor onoj strani koja pokuša da na neki način uđe u Ukrajinu i da se umeša u specijalnu vojnu operaciju koju sada sprovode Oružane snage Ruske Federacije“, naveo je Peskov.

Sve smo učinili da do operacije u Ukrajini ne dođe

Prema njegovim rečima, Rusija je učinila sve da ne dođe do operacije u Ukrajini, ali sa njom nisu želeli da razgovaraju.

„Sećate se da su pre početka specijalne vojne operacije predsednik Vladimir Putin i ruska strana preduzeli korake da te operacije ne bude. Nisu želeli sa nama da razgovaraju ni da nas čuju. U poslednja dva meseca nije bilo nikakvih aktivnosti u cilju obnavljanja dijaloga“, rekao je portparol Kremlja.

EPA/ MIKHAEL KLIMENTYEV

 

 

Kada je reč o rusko-ukrajinskim pregovorima, Peskov je rekao da nema napretka.

„Nemamo čime da se pohvalimo“, rekao je on.
 

 

Komentari (0)

Loading