BONOVI HRANE USKORO U EVROPI? Medvedev upozorava - Bauk komunizma je ponovo stigao!
EPA

„Bauk komunizma je konačno ponovo ušao u Evropu. Tako, u svakom slučaju, pišu mediji. Debele Evropljane snabdevene gasom iz različitih izvora nameravaju da nateraju da ga dele sa siromašnima, ali ponosnima, koji ne žele da plaćaju Rusiji u rubljama za naše gorivo“, napisao je Medvedev na svom Telegramu.

„Bravo, dostojni naslednici dvojice Karla – Marksa i Kautskog. Istovremeno će uvesti i racionalizaciju potrošnje energije, a onda nisu daleko ni bonovi za hranu“, dodao je on.

Ranije je španski list „Pais“ saopštio da Evropska komisija 18. maja namerava da odobri plan u slučaju mogućeg naglog prekida isporuka ruskog gasa, prema kojem će zemlje-članice koje imaju druge izvore isporuka morati da dele gorivo sa zemljama pogođenim smanjenjem isporuka. Kako navodi list, Brisel će zahtevati uvođenje energetske racionalizacije, što će prvenstveno uticati na industriju, tako da preduzeća zemalja koje nemaju problema sa snabdevanjem nemaju konkurentsku prednost u odnosu na ona koja su oštećena prekidima u isporukama.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading