RUSIJA SVE VIŠE UVERENA U ZLOĆUDNA ISTRAŽIVANJA Kosačev: Američke biolaboratorije u Ukrajini imale vojne ciljeve
Shutterstock

Podaci koje je sakupila ruska istražna parlamentarna komisija ukazuju na zloćudnu prirodu američkih bioloških istraživanja u laboratorijama u Ukrajini, izjavio je danas Konstantin Kosačev, potpredsednik gornjeg doma ruskog parlamenta.

- Informacije koje stižu do naše komisije sve više potvrđuju da su aktivnosti SAD u oblasti bioloških istraživanja zloćudne, kazao je Kosačev novinarima, prenosi TASS.

On je dodao da je Rusija sve više uverena da su Amerikanci "svesno pokušavali da stvore uslove za projektovanje svoje vojne moći koja bi im donela prednosti i uklonila prepreke, iz njihove perspektive, za njihove interese, za realizaciju njihovih planova o iskorištavanju sveta".

- U ovom slučaju, reč je o snagama koje koriste biološka i bakterijska oružja bilo gde u svetu, rekao je Kosačev.

Senator je dodao da "sama geografska lokacija biolaboratorija koje rade po naređenjima Pentagona omogućava da se jasno identifikuju američki vojni planovi za upotrebu vojne sile u raznim regionima sveta". 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zoran

05.05.2022 19:29

Rusi su naivno unistili svoje hemijsko.i.biolosko oruzje prema sporazumu sa podlim.Amerikancima koji.naravno.uvek sa istim stilim prevarama to.nisu.ucinili vec naprotiv u Gruziji na periferiji Tbilisija u.blizini.Rusije kao i.u.Harkovu na 15 km od granice RF stvorili.vide desetina bio-.labortorija po.projektu Pentagona dakle rec je o.militaristickih.laboratorija na granicama Rusije....