ZELENSKI ŠOKIRA "Verujem samo Putinu"
Alo! Ilustracija /J.V.

On je u video obraćanju na sednici Saveta izvršnih direktora lista "Vol strit žurnal" rekao da se Ukrajina nije povukla iz Minskog procesa za razliku od Rusije koja je to učinila nakon što je Vladimir Putin najavio invaziju u punom obimu.

„Nećemo ići u zamrznuti konflikt. Postao sam predsednik kada su postojali sporazumi „Minsk-1" i „Minsk-2". Bilo je relevantnih dokumenata koji su prekršeni, što znači da ti dokumenti nisu bili ozbiljni.

Ipak, na papiru je bilo dogovora. Bio je to zamrznuti konflikt. Ja sam protiv. Takav dokument sigurno nećemo imati", naglasio je Zelenski.


Dodao je da ne veruje u sporazume sa Ruskom Federacijom sve dok ih Vladimir Putin zvanično ne potvrdi, prenosi "Ukrinform".
ZELENSKI ŠOKIRA

Foto: Sajt predsednika Rusije

 

„Naše grupe komuniciraju na nivou pregovarača. Mogu iskreno da kažem da ne verujem baš u takve sporazume", kazao je Zelenski i dodao da dok predsednik Ruske Federacije ne stavi svoj potpis ili bar nešto zvanično ne kaže ne vidi nikakvu težinu u takvim sporazumima.

Zelenski je 16. aprila rekao da bi konačni dokument o okončanju rata koji je Rusija pokrenula protiv Ukrajine mogao da se sastoji iz dva dela, iz sporazuma o bezbednosnim garancijama za Ukrajinu i odvojenog bilateralnog sporazuma između Ukrajine i Ruske Federacije.

Poslednji razgovori uživo između ukrajinske i ruske delegacije bili su 29. marta u Istanbulu.

Sve o ukrajinskoj krizi pročitajte u NAŠEM BLOGU.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading