LAVROV IZAZVAO HAOS “Zelenski ima jevrejske krvi, ali verujem da je i Hitler imao”
EPA

Lavrov je rekao da "činjenica da je (Zelenski) Jevrejin ne poriče nacističke elemente u njegovoj zemlji.


- Verujem da je i Adolf Hitler imao jevrejske krvi u sebi, - dodao je Lavrov.

- Zelenski može da se zalaže za mir ako prestane da izdaje naređenja svojim nacističkim snagama koja su na granici zločina", dodao je ruski ministar spoljnih poslova.

Reakcija Izraela: - Neoprostivo, sramno, istorijska greška.

Ministar spoljnih poslova Izraela Jair Lapid kritikovao je danas šefa diplomatije Rusije Sergeja Lavrova što je uporedio predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog sa Adolfom Hitlerom i označio tu izjavu kao "neoprostivu, sramnu i istorijsku grešku".

Ukrajina: Rat ušao u 68. dan, ovo su najnovije vesti - Alo.rs

Lapid je rekao da očekuje izvinjenje i najavio da će pozvati ambasadora Rusije u Tel Avivu da izrazi protest, preneli su izraelski mediji.

- Reći da je Hitler bio Jevrejin je kao da se kaže da su se Jevreji sami ubijali. Nacisti su progonili Jevreje, samo su nacisti bili nacisti i samo su nacisti pokrenuli sistematsko uništenje jevrejskog naroda, - rekao je Lapid.

Dani Dajan, predsedavajući Memorijalnog centra Holokausta, Jad Vašem, u Jerusalimu, je takođe kritikovao izjave Lavrova, označivši ih "opasnim i za svaku osudu" i ocenivši da je Lavrov "pretvorio žrtve u zločince, na osnovi potpuno lažne tvrdnje da je Hitler bio jevrejskog porekla".

On je rekao i da se protivi što se Ukrajinci nazivaju nacistima jer to iskrivljuje termin i nanosi štetu žrtvama nacizma.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Pirko

02.05.2022 22:36

Pa i ranije se vodila diskusija da je Hitler mrzeo jevreje jer je i on imao jevrejske krvi, pa hteo je da to prikrije uništavanjem. Tako pričaju istoričari , a šta je istina....