SMILUJTE SE Zaharova poručila Džonsonu: Što više oružja šaljete, gine sve više Ukrajinaca
EPA/ SERGEI ILNITSKY

Što više London snabdeva Kijev oružjem, to više građana ove zemlje gine, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, pozivajući britanske vlasti da pokažu milost prema građanima Ukrajine i prestanu da isporučuju oružje, prenosi RIA Novosti.

Zaharova je podsetila da je britanski premijer Boris DŽonson ranije pozvao ruske vlasti da "pokažu milost" prema jednom britanskom državljaninu zarobljenom u gradu Mariupolju, gde se borio na strani Kijeva.

- Zauzvrat, pozivamo britanske vlasti da pokažu milost, koju je Boris DŽonson spomenuo, građanima Ukrajine i prestanu da isporučuju oružje kijevskom režimu. Što više London isporučuje oružje Ukrajini, to više građana ove zemlje umire - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

- Borise, razumemo da ste vi lično i vaša Vlada napustili svoje podanike koji su postali žrtve britanske propagande i otišli ​​kao plaćenici u Ukrajinu da ubijaju ljude. Ne pretvarajte se da ste zabrinuti. Apsolutno vas ne zanima sudbina Britanaca koji su u nevolji - rekla je predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Ona je zamolila obične Britance da ne brinu. 

- Apelujem na građane Britanije: ne brinite, ruska strana brine o njima. Oni su nahranjeni, napojeni, pružena im je neophodna pomoć. Kao i drugi stranci koji su se predali ili su privedeni. Za razliku od ukrajinskih militanata koji nehumano pucaju u zatvorenike i rugaju se civilima, ruske oružane snage su privržene humanitarnom pravu. Da nije uvedena cenzura u Britaniji, znali bi za to - zaključila je Zaharova.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading