Google Maps nije otvorio pristup ruskim vojnim bazama
Printscreen

Ukrajinske oružane snage objavile su na Twitteru da je Google Maps otvorio pristup ruskim vojnim i strateškim objektima. Pre su bili zamračeni. No, Google je demantovao ovu vest. 

Tweet na koji se članak poziva objavljen je na nalogu Oružane snage Ukrajine (Armed ForcesUkr) i taj tvit trenutno nije dostupan jer je pomenuti nalog suspendovan. 

Ovaj nalog zvanično ne pripada Oružanim snagama Ukrajine. Naime, nalog nije verifikovan, za razliku od drugih naloga vezanih za ukrajinsku vojsku, poput naloga Generalnog štaba Oružanih snaga Ukrajine i naloga Vazduhoplovstva Oružanih snaga. Tvrdnja o navodnom postupku platforme Google Maps nije objavljena ni na jednom od ova dva naloga

Ono što je jasno jeste da nema zvanične potvrde ni informacije o tome da je Google Maps “otvorio pristup” lokacijama vojne infrastrukture u Rusiji. S druge strane, sama platforma Google Maps je na zvaničnom Twitter nalogu u više navrata demantovala ove navode.

 

Ova vest je izmenjena u odnosu na prvobitnu objavu u kojoj je pisalo da je Google Maps otvorio pristup lokacijama vojne infrastrukture nakon analize portala raskrinkavanje.ba. Naime, sama platforma Google Maps je na zvaničnom Twitter nalogu u više navrata demantovala ove navode nakon ove objave koju su preuzeli mediji. 

Sve vesti iz Ukrajine pogledajte OVDE.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading