POČINJE BITKA SVIH BITAKA U UKRAJINI Preko 250.000 ruskih vojnika na putu za Donbas (VIDEO)
Profimedia

Po obaveštajnim saznanjima ukrajinskog ministarstva odbrane velika ruska ofanziva će početi u periodu 19. aprila

Rusima će se suprotstaviti oko 100.000 vojnika ukrajinske armije "A" klase, nekoliko hiljada stranih dobrovoljaca i komandni kadar sačinjen i od visokih oficira NATO-a. Ukrajinci će dočekati ruski udar u moćnim linijama fortifikacije, građenim osam godina uz tehničku i finansijsku podršku NATO-a. Reč je o rovovima na sprat ukopanim i do deset metara pod zemljom i ozidanim betonom, sa utvrđenim položajima za visokokalibarsko i streljačko oružje, sa ogromnim arsenalom protivtenkovskih navođenih i nenavođenih raketa i sa hiljadama ručnih raketnih bacača.

Ovakvu odbranu je nemoguće "pregaziti" kako mnogi naivno zamišljaju. Za uništenje ovako utvrđene i naoružane sile potrebna je masivna ofanzivna nadmoć i spremnost na gubitke koji se mere desetinama hiljada poginulih vojnika.

Moskva ima i jedno i drugo

Ruske snage dolaze sa armijom od 250.000 vojnika, koja sa sobom donosi teško naoružanje strahovite moći: raketne sisteme "Uragan", "Smerč" i "Sjajno Sunce", termobaričku artiljeriju i "Armatu" - ruski supertenk zadivljujućih performansi. Ovim snagama će se pridružiti i oko 30.000 boraca iz Čečenije. Čečene će u bici predvoditi Kadirov lično. Pored toga, ruska armija će imati i moćnu podršku iz vazduha.

U vojnom smislu, od ove bitke zavisi čitava ruska operacija u Ukrajini

Ruska pobeda označiće slom ukrajinske odbrane i Rusima više ništa neće stajati na putu uspostavljanja kontrole nad celim prostorom do Dnjepra, što je u Kremlju definisano kao osnovni cilj specijalne operacije.

U geopolitičkom smislu, ruska pobeda će značiti krah američkog projekta pretvaranja Ukrajine u gigantsku bazu NATO-a na granicama Rusije, a Donbas će postati zapadni bedem Evroazije. 

Sve najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pogledati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Obećanje je obećanje

16.04.2022 16:23

Denacifikacija i demilitarizacija kreće.