OVO JE NAREDNI PUTINOV CILJ Rusi već na pragu! (VIDEO)
Foto: Printscreen TV Zvezda

Marijupolj je sada centralna tačka rata u Ukrajini. Ruska vojska objavila je u četvrtak da je navodno preuzela potpunu kontrolu nad većim delom Mariupolja. Nakon zauzimanja lučkog grada, Rusi idu na osvajanje Avdijevke.

Novinar Semjon Pegov, koji prati rusku vojsku tokom čitave ofanzive u Ukrajini, objavio je nove detalje iz Marijupolja. On je otkrio da "nakon što neonacisti budu dokrajčeni" u tom gradu, glavni cilj vojske "Donjecke narodne republike" i snaga Ruske Federacije biće zauzimanje Avdijevke.

Rusija najavljuje RADIKALNE MERE ako Švedska i Finska uđu u NATO! - Alo.rs

To je značajan grad u donjetskoj oblasti, centar regiona koji se prostire severno od Donjecka i procena od prethodnih godina je da je imao 17 do 20 hiljada stanovnika.

- Područje Avdijevke je direktno u blizini aerodroma Donjeck. Odatle nacionalističke snage Ukrajine redovno granatiraju prestonicu DNR. Pod njihovim udarima stalno stradaju civilne četvrti - objavio je on u četvrtak.

Ukrajinska vojska ne dobija dovoljno brzo oružje kako bi odbila ruski napad - Alo.rs

Pegov je objavio dejstva bataljona "Sparta", iz sastava vojske samoproglašene Donjecke narodne republike. Na njegovim snimcima vidi se kako gore vatre u okruženju Avdijevke, sa planom da se ofanzivnom akcijom taj grad dovede u "klješta".

Sve o situaciji u Ukrajini čitajte OVDE.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading