ŠOK! NA STOLU JE I NAFTNI EMBARGO Evropska komisija priprema šesti paket sankcija protiv Ruske Federacije
Alo! Ilustracija /J.V.

Evropska komisija je već počela rad na šestom paketu sankcija protiv Ruske Federacije, uključujući ograničenja na izvoz ruske nafte.

To je izjavio šef litvanskog ministarstva spoljnih poslova Gabrijelius Landsbergis u Briselu pred početak sastanka Saveta ministara spoljnih poslova EU, prenosi "Ukrinform".

"Mnogo toga se sada dešava. Evropska komisija je bila vrlo jasna da počinjemo da radimo na šestom paketu (sankcija) gde se razmatra naftna opcija. To znači da je već počeo rad na postizanju konsenzusa. Da bih odgovorio na pitanje šta treba da se uradi, bolje je otići u Kijev, posetiti Irpin, Buču i videti sve svojim očima, zašto treba da primenimo sankcije", rekao je litvanski zvaničnik.

Odgovarajući na pitanje o mogućnosti dijaloga sa ruskim liderom, Landsbergis je napomenuo da vidi mnogo iskrenih napora uticajnih evropskih lidera za takav razgovor, ali je izrazio sumnju da je ruski predsednik sposoban da pregovara, posebno, za pravnu raspravu o njegovoj odgovornosti za sve što se dešava .

Kao što znate, prekjuče je u Briselu bio sastanak Saveta ministara spoljnih poslova EU, čije je jedno od glavnih pitanja razmatranje situacije u Ukrajini i pružanje dalje pomoći narodu Ukrajine u borbi protiv ruskog vojna invazija.

Evropska unija je već upotrebila pet paketa ekonomskih i ličnih sankcija protiv Ruske Federacije, čiji je cilj ograničavanje „ratne mašinerije“ Kremlja da nastavi agresiju.

Sve vesti o ukrajinskom konfliktu čitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Lefevr

13.04.2022 17:39

Mislim da će natovci ubrzo početi za zavode sankcije sami sebi,jer nemaju više kome,smešni su i jadni