KO JE RUSKI GENERAL KOJI VODI OPERACIJU U UKRAJINI Veteran sirijskog rata koga Zapad krivi za masakr u Buči
Foto: Youtube/Printscreen

Govoreći za "BBC" pod uslovom anonimnosti, izvor je rekao da komandant ruskog južnog vojnog okruga, general Aleksandar Dvornikov, sada predvodi invaziju.

"Taj komandant ima veliko iskustvo u operacijama ruskih operacija u Siriji. Dakle, očekivali bismo da se ukupna komanda i kontrola poboljšaju", rekao je izvor.

Novo uvođenje je urađeno u pokušaju da se poboljša koordinacija između različitih jedinica, pošto su ruske grupe ranije bile organizovane sa odvojenim komandama, rekao je zvaničnik.

Rusija se do sada borila da ostvari svoje ratne ciljeve 44 dana nakon invazije, ne uspevši da zauzme velike gradove kao što je Kijev pre nego što se na kraju usmeri ka regionu Donbasa na istoku.

Zvaničnik je rekao da ih je ruska taktika zadržala manjim brojem ukrajinskih jedinica koje su delovale inteligentnije i sa iznenađenjem - uprkos tome što se smatralo da Rusija ima "značajne" snage od nešto manje od 100 operativnih bataljonskih taktičkih grupa,

"Osim ako Rusija ne bude u stanju da promeni svoju taktiku, veoma je teško videti kako će uspeti čak i u ovim ograničenim ciljevima koje su sami postavili", rekao je zvaničnik.

Zvaničnik je dodao da bi politički imperativi mogli imati prednost nad vojnim prioritetima, s tim da Rusija ide napred da postigne neku vrstu uspeha uoči 9. maja, kada zemlja obeležava pobedu u Drugom svetskom ratu.

Zapadni zvaničnici veruju da je kapetan general Aleksandar Dvornikov, ruski komandant koji je nadgledao razaranja u Siriji, verovatno naredio prekjučerašnji vazdušni napad na železničku stanicu u Kramatorsku u kojem je ubijeno desetine Ukrajinaca koji su bežali.
 

Sve najnovije vesti iz Ukrajine pratite na našem blogu uživo OVDE.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Slaven

09.04.2022 11:17

Kako se stvarno zovu izvodjaci radova na masakru? Verovatno su odande odakle i poticu optuzbe.Sve vidjeno samo lokacija druga.