PUTIN U PROBLEMU, POTREBAN MU JE TRIK Srđa Trifković saopštio loše vesti - Moje sumnje i slutnje nisu bile dovoljno crne
Foto: Ilustracija

- Moje sumnje i slutnje su se do sada pokazale (avaj!) ne samo opravdane nego i nedovoljno crne - izjavio je profesor Trifković.

Otkriva nam i da ne vidi da je Rusija blizu ispunjenja ciljeva denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine.

- U celini, sudbina svega, celog sveta je u pitanju: da li trijumfuje dobro ili zlo, "Zapad" pretvoren u razularenog monstruma ili neki novi, bolji, normalniji poredak. Upravo zato je ogroman Putinov greh! Cela operacija je traljavo planirana, diletantski sprovodjena, bez iole ozbiljne strategije krupnog zahvata i balansa izmedju ciljeva rata, sredstava i snage za njegovo vodjenje i njegove cene (ljudske, materijalne, moralne) - rekao je profesor.

Srđa Trifković ističe i da je nezadovoljan kadrovima kojima je ruski predsednik Vladimir Putin okružen.

- Katastrofalni intervju Peskova za Sky News ukazuje da su neposredno oko Putina nesposobni diletanti, korumpirane budale i neosovjetski poluinteligenti. Ko sumnja da je tako, neka objasni kako to da je skoro polovina deviznih i zlatnih rezervi RF - u vrednosti od preko 300 milijardi dolara - ostavljeno u bankama i institucijama na Zapadu 24. februara? Pa to je i ludilo i zločin! To je ili svesna izdaja, ili krajnja kriminalna neodgovornost, a možda miks i jednog i drugog. Za loše kadrove on sam kriv i niko drugi - izjavio je profesor Trifković.

Upozorava i na to da ruskom lideru ponestaje opcija.

- Do 9. maja on mora neki trik da izvede, a opcije su mu realno jadne. Zato se bojim novog ishitrenog i iznudjenog poteza, sa crnjim i gorim posledicama od ovog fijaska do sada - otkriva profesor Trifković.

Ruski odgovor na kijevski fijasko morao bi da bude brzi "shock and awe" na jugu, ističe profesor.

-  Svaka druga varijanta preti da vodi svet u opštu propast, bilo putem užasnog rata ili užasnog mira - zaključuje Srđa Trifković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
PetarM

09.04.2022 08:19

Iskreno, milsim da je profesor u pravu.. I, nikako, ama baš nikako mi nije jasno, kako to da Rusi nisu naučili (a bilo je vremena) od zapadnjaka, kako se (unapred) štite svoja doobra, ma gde bila, kako se medijski pravi kampanja koja je predhodila svim svinjarijama koje su isti (zapadnjaci) činili po svetu i ostajali nekažnjeni, čak ni opomenuti.. A, i imali su vremena i pameti i mogli su... Kako, u sve akcije koje su preduzeli (Rusi) nisu ugradili svoju, onu prepoznatljivu slovensku dušu, ne samo silu, nego sada "mlate" - kako stignu.. Zaista, čudno i frustrijajuće..

Nataša

09.04.2022 10:08

To je samo tvoje mišljenje, analitičarčiću!

Goran Bras

09.04.2022 11:08

Samo da Putin uspe prodavati gas i naftu za zlatne rublje ,pa je već uspeo a da ne govorimo o odsecanju teritorije sa Rusima ,akle Srđa omanuo !

Mile

09.04.2022 13:07

losa analiza nacisto pogresna bez dokaza cekajte sledeci potez Rusije iznenadicete se

Ana

10.04.2022 13:40

Iako cenim godpodina Trifkovića,ne mogu da ne primetim njegovu "preteranu"kritičnost prema Rusima konstantno.Ipak se on prilično oslanja na američke prognoze(re),a ne treba zaboraviti i da mu je sin američki marinac.

Goran

29.04.2022 22:30

Cenim Srdju Trifkovica, ali i najpametniji, i najupuceniji ponekad grese kao on sada.