OVO NUKLEARNO ORUŽJE MOŽE DA STIGNE DO MOSKVE General NATO države uputio ZASTRAŠUJUĆE pretnje Putinu
Alo! Ilustracija /J.V.

Rusija je upotrebom “Kindžala” podsetila NATO da u svom arsenalu ima oružje koje se još ne može obuzdati i pred kojim je bespomoćna čak i izraelska Gvozdena kupola, rekao je poljski general, bivši zamenik šefa Biroa za nacionalnu bezbednost.

On je u emisiji Polsat Njuza pozvao NATO da preuzme inicijativu i podseti Moskvu da takođe ima oružje koje se može postaviti na teritoriju zemalja članica i upotrebiti za kontraudare.

– Došlo je vreme da preuzmemo inicijativu… Ako nas neko ucenjuje nuklearnim oružjem, onda treba da mu pokažemo naše. Možete ga postaviti tako da ciljevi u Rusiji budu u dometu, na primer, raketa "Tomahavk" – rekao je Poljko. 

Poljski general očekuje da će u njegovoj zemlji biti smešteno “nuklearno oružje koje može da stigne do Moskve”, i dodaje da bi to bilo još lakše postići sa teritorije Litvanije, Letonije i Estonije. On je siguran da bi takav potez ostavio snažan utisak na ruskog predsednika Vladimira Putina.

Poljko ponavlja da je najgora reakcija u ovom trenutku ne preuzimanje inicijative. “Ko nema inicijativu, već je pasivan i reaktivan, uvek gubi”, naglasio je on. General smatra da je velika greška Zapada činjenica da se podstiče atmosfera straha i želja za mirom po svaku cenu.

– Tražili smo mir po svaku cenu posle onoga što se desilo u Gruziji, posle 2014. godine, i svaki put smo za to plaćali visoku cenu – naveo je on.

Danas je ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov govorio o predlogu Poljske za uvođenje mirovnih snaga u Ukrajinu.

Lavrov smatra da na taj način Poljska želi da se “ugnezdi” u zapadnoj Ukrajini.

– Ne isključujem da – kada govore o mirovnjacima – verovatno misle na svoje granice – zapad Ukrajine. Možda žele da dovedu mirovnjake, da naprave štab u Lavovu, pa da tamo ostanu. Imali su takva razmišljanja i ne samo razmišljanja – to se već dešavalo u prošlosti – rekao je Lavrov. 

Sve najnovije vesti iz Ukrajine čitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading