STRAVIČNO LICEMERJE AMERIKANACA Proglasili Putina za zločinca, a evo šta su sve učinili od Drugog svetskog rata
foto: pinterest.com

U tekstu rezolucije se osuđuje “Ruska Federacija, predsednik Rusije Vladimir Putin, članovi ruske delegacije u Savetu bezbednosti, Oružane snage Rusije i ruski vojni komandanti zbog počinjenih flagrantnih akata agresije i drugih zverstava koja dostižu nivo zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina protiv naroda Ukrajine i drugih”, prenosi ruska agencija TAS S.

Na neuobičajenom međustranačkom glasanju upućen je poziv Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu da ispita Putinovu odluku o napadu na Ukrajini.

Lider demokratske većine u Senatu Čak Šumer je, uoči glasanja, izjavio da Putin treba da odgovara za "zverstva počinjena u Ukrajini".

Republikanski senator Lindzi Grejem, kreator ovog zakona, poručio je da će sa britanskim saveznicima i drugima raditi na stvaranju interne službe koja će otkriti javnosti koje su to ruske vojne jedinice angažovane u ratnim zločinima, kao i imena njihovih komandanata.

Ko je zločinac?

Spisak američkih intervencija širom sveta posle Drugog svetskog rata do danas, pokazuje da su od 33 intervencije samo dve bile sa mandatom Saveta bezbednosti UN.

Sve o situaciji u Ukrajini pratite OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading