ZELENSKI POTPISAO Izdaja i doživotna robija!
Foto: EPA/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SER

Za izdaju je planirana kazna od 15 godina do čak doživotne kazne zatvora.

Kako se navodi na sajtu Vrhovne Rade, doneta je i izmena zakona o vraćanju vatrenog oružja i municije civilima radi zaštite zemlje tokom rata i propisuje da civili nisu odgovorni za upotrebu vatrenog oružja protiv lica koja vrše oružanu agresiju na Ukrajinu.

Osim toga, građani Ukrajine imaju mogućnost da učestvuju u odbijanju i odvraćanju oružane agresije Ruske Federacije i/ili drugih država, koristeći sopstveno nagradno oružje, sportsko oružje, pištolji, revolveri, puške, puške sa glatkom cevi, lovačke puške, glatke ili kombinovane zalihe oružja za nju.

Zakon pooštrava kazne za otuđivanje tuđe imovine na bojnom polju ili korišćenje tragičnih okolnosti, borbu za sopstvenu korist pljačkom ljudi, uključujući i ubijene ili ranjene. Konkretno, za krađu, razbojništvo, razbojništvo, iznudu ili proneveru imovine po vanrednom stanju zaprećena je kazna zatvora od 5 do 15 godina, u zavisnosti od težine krivičnog dela. Takođe, za pljačku na ratištu lice će biti osuđeno na kaznu zatvora od 5 do 10 godina.

Podsetimo, Zelenski je ranije danas rekao da neki političari u Ukrajini traže veze s Rusijom i rade na podeli društva.

- Primamo različite signale da neki političari ponovo traže veze sa Rusijom. A neki drugi opet rade za raskol, suprotno jedinstvu - rekao je on. Prema njegovim rečima, „već dobijamo mnogo signala da su neki u Ukrajini odlučili da više ne mogu da se bore. Zajedno sa svima. I pokušava nekako odvojeno, za nešto svoje, za neku svoju korist.

Najnovije vesti iz minuta u minut pročitajte u našem blogu Ukrajina uživo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Bebat

09.03.2022 14:57

Da li je ovaj covek lud? Cas hoce da pregovara cas tera natovsku pricu

Vesna

09.03.2022 15:11

Zelenovski tebi treba suditi. Haos si napravio u pravoslavnoj zemlji.

Dragi

09.03.2022 15:33

Samo se izdajte u Amerikance imaćete više žrtava još više razorenu zemlju sedite i dogovarajte se samo vas lažu neće oni nikom nepomoći