RUSIJA SPREMILA KONTRAUDAR Ovo je odgovor na zapadne sankcije i MNOGO ĆE DA BOLI
Foto: Ilustracija

Čuveni ruski ekonomista Mihail Hazin došao je do ovog zaključka nakon analize odluke o uvođenju novih antiruskih sankcija.

Uživo u programu Solovjov LIVE, Hazin je detaljno govorio o tome kako će Rusija moći da se nosi sa takvim izazovima, a takođe je objasnio koje mere će Moskva preduzeti kao odgovor na zaplenu svoje imovine.

NATO ĆE PLATITI ZA SVOJU SLABOST Zelenski izneo NOVU nuklearnu pretnju

Mihail Hazin je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da je Zapad u velikoj meri pogrešio odlučivši da „zamrzne” stranu aktivu Banke Rusije. Takve mere prete ozbiljnim posledicama po SAD i Evropu, pošto Moskva planira da primeni takvu strategiju za efikasan odgovor na ekonomsku agresiju Zapada.

Ekonomista je izrazio uverenje da se odgovor Rusije na zaplenu njene imovine već pretvorio u ogromne probleme za Zapad.

Moskva je već primenila to zapadno oružje i postavila opasan presedan za Evropu i SAD tako što je zabranila zapadnim subjektima da isplaćuju dividende imovini koja se nalazi u Rusiji.

Drugi korak biće konačno zaplena američkih i evropskih kompanija, koje će u potpunosti nadoknaditi sredstva izgubljena zbog sankcija.

„Do sada smo zabranjivali samo prenos dividendi i isplatu kredita. Inače, naši korporativni krediti su veći od dela zlatno-deviznih rezervi na koje su atakovali. Trik je u tome što je njihova imovina i novac koji ovde dobijaju veći od naših rezervi. U tom smislu, oni će izgubiti “, objasnio je specijalista.

KIJEV NE POŠTUJE DOGOVOR, NASTAVLJENA OFANZIVA Konašenkov: Nacionalistički bataljoni iskoristili prekid vatre da ojačaju pozicije

Hazin je napomenuo da bi Rusija takođe mogla da počne da povećava domaće investicije, što će zemlji omogućiti da izbegne ozbiljne posledice politike sankcija Zapada.

Takođe, Moskva bi u kratkom roku trebalo da izradi efikasan plan zamene uvoza, koji će izbeći probleme sa nestašicom određene robe.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading