RUSKE NUKLEARNE RAKETE DOBILE TAČKE NAVOĐENJA Ovo su ciljevi koje će gađati u slučaju Trećeg svetskog rata (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Ovaj zaključak su doneli novinari kineske novinske kuće Huánqiú Shíbào nakon analize situacije u međunarodnoj areni.

Autori materijala su detaljno govorili o „rezervnom adutu” ruskog lidera, a takođe su objasnili zašto je Moskva stavila svoje strateške nuklearne snage u pripravnost, izazvavši paniku na Zapadu.

Kineski vojni ekspert Song Zhongping objasnio je u intervjuu za Huánqiú Shíbào da je Rusija s razlogom odlučila da stavi svoje nuklearne snage u stanje pripravnosti.

Takve mere su sprovedene ne kao odgovor na sankcije Zapada, već kao jasan signal SAD i EU da zemlje ne treba da se mešaju u specijalnu operaciju Moskve u Ukrajini.

Stručnjak je primetio da je Rusija prebacila svoje interkontinentalne balističke sisteme na režim borbenog odgovora.

Rakete su već dobile tačke navođenja i nalaze se u režimu pripravnosti. Ovo ukazuje da je Moskva u stanju da brzo i efikasno upotrebi ovo oružje protiv različitih ciljeva bilo gde u svetu.

„To znači da će svi tipovi raketnog naoružanja biti u stanju pripravnosti – ciljevi su identifikovani i relevantni podaci su postavljeni. Ako se dobije naređenje, vrši se nišanjenje za nuklearni udar“, objasnio je ekspert.

Zhongping je rekao da je takva odluka Vladimira Putina zapravo njegov „rezervni adut“ u slučaju mogućih provokacija Zapada. Moskva kaže da je odlučna da oštro odgovori na sve pokušaje SAD i EU da utiču na tok specijalne operacije koja se odvija u Ukrajini.

„Smisao ovih akcija je vrlo jasan: zemlje koje nisu povezane sa Ukrajinom ne bi trebalo više da se mešaju u mirovne pregovore između dve strane i u unutrašnje stvari Ukrajine, a još više da prete nacionalnoj bezbednosti Rusije. U suprotnom, Rusija će zauzeti oštriji stav u rešavanju sporova“, zaključio je Song Zhongping.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zoran Stojic

01.03.2022 19:27

Tako i treba zapad razume samo silu a to su novi fasisti