UKRAJINSKI AMBASADOR U SRBIJI "Svaki okupator na našoj teritoriji će dobiti metak u glavu"
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

 

On je gostujući u Jutarnjem programu TV Prve rekao da svaki dan borbe u Ukrajini znači da njegovoj zemlji raste podrška. "Mi nemamo drugog izbora, jer ako ih pustimo to će biti pravi genocid prema svim stanovnicima Ukrajine, njih 42 miliona", dodao je on.

"Imamo i podršku Zapada, kao i celog sveta. Ni jedna država nije podržala ovu agresiju. Takođe, svaki dan dobijamo mi u Ambasadi podršku srpskog naroda koji nudi pomoć", istakao je Aleksandrovič.

Rusija ratuje protiv nas već osam godina, rekao je on pa dodao: "Svaki okupator na našoj teritoriji će dobiti metak u glavu."

Na konstataciju voditelja da je to pregrub rečnik za jednog diplomatu, ambasador Ukrajine kaže da je on najpre, u ovakvoj situaciji, državljanin Ukrajine pa tek onda diplomata. Takođe, kaže da i on planira da ode u Ukrajinu i uzme učešće u odbrani zemlje.

Na pitanje da li ih je NATO obmanuo, Aleksandrovič kaže da nije i da su čelnici Alijanse od početka sa Ukrajinom bili iskreni i da su im rekli da će im pomoći ali da neće ući u Ukrajinu i odatle reagovati.

"Od početka su bili iskreni sa nama. Mi smo bili vojno neutralni, nismo hteli u NATO i imali smo odlične odnose sa Rusijom, ali sada će Vladimir Putin biti zaslužan za to što želimo da odmah uđemo u NATO", istakao je ambasador Ukrajine u Srbiji.

Upitan da li je sukob u Ukrajini zapravo sukob Rusije i SAD, a da je Ukrajina žrtveno jagnje, kaže da je Ukrajina uvek bila na strani odbrane međunarodnog prava i podseća da jeosudila agresiju NATO nad SRJ. " Ovo jeste istovremeno i rat Rusija - Zapad, ali što onda Rusija ne ratuje protiv Zapada. Ruski tajkuni novac drže na Zapadu, tamo imaju vile, jahte...To je licemerno", dodao je on.

Sve o ukrajinskoj krizi pratite UŽIVO NA NAŠEM BLOGU.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Nina

28.02.2022 12:16

Kako se ukrajinski ambasador razmeće rečima,sam sebe ubedio da je nedodirljiv.

klokan

28.02.2022 13:49

Drug, više godina maltretirate i bombarujete svoj narod. Što ne ispuniste ono što ste se davno dogovorili. Što za sve to uvukoste Nato na granicu Rusije. Slava Ukrajni. Živela Rusija.