ZELENSKI SE PONOVO OBRATIO "Iskreno - ne verujem u ishod pregovora!"
Foto: Youtube/Printscreen

Istakao je da je to bio vrlo objektivan razgovor.

"Detaljno sam mu objasnio nemogućnost našeg sudara. Ne želim da rakete, avioni i helikopteri lete u Ukrajinu iz Belorusije. Ne želim da trupe iz Belorusije idu u Ukrajinu. I on me je u to uveravao", rekao je Zelenski. Naglasio je i da je njegov zadatak kao predsednika da štiti državu.

"I videli ste tokom ovih teških dana kako radimo ovaj zadatak. Aleksandar Lukašenko me je zamolio da se sastanem sa ukrajinskom i ruskom delegacijom na reci Pripjat. Naglašavam: bez ikakvih uslova".

Oglasili se američki zvaničnici Predlog da se Rusiji oduzme mesto u Savetu Bezbednosti UN - Alo.rs

Kako je rekao "ne veruje u ishod sastanka".

"Reći ću iskreno, kao i uvek: ne verujem baš u ishod ovog sastanka, ali neka pokušaju. Da nijedan građanin Ukrajine ne bi sumnjao da ja, kao predsednik, nisam pokušao da zaustavim rat, kada je bila mala šansa. I dok su naši momci – tu je predsednik, tu je šef Kancelarije, tu je premijer, tu je vojska, tu je glavnokomandujući. Svi ćemo braniti svoju državu, svoje granice. Vi i ja moramo da delujemo pragmatično da bismo postigli svoj cilj. A naš cilj je naš teritorijalni integritet. Našu poziciju ste videli sto posto. To je bezuslovna zaštita nacionalne državnosti", jasan je bio ukrajinski predsednik.

Obećao je i da će vojnicima biti isplaćivano 3.000 evra mesečno sve dok bude trajao rat.

"Rusi grupišu vojsku u Belorusiji, spremaju se put Kijeva!" - Alo.rs

"Sada za našu motivaciju. Očigledno, naša vojska se ne bori za novac. I za danas, za sutra, i vrlo striktno odgovoran za ono što se dogodilo juče. Ali moramo shvatiti da je ovo najvažniji posao danas. Budite vojni, branite zemlju. I zato zaista želim da država pristojno plati ovaj rad. Našim vojnicima koji drže oružje u rukama plaćaćemo sto hiljada grivni mesečno (3.000 evra). Da ne kažem hvala. I da im stavi do znanja da im je zemlja svakako zahvalna. I tako će biti dok se ovaj rat ne završi. I poslednje. Juče smo, nažalost, izgubili „San“. Ali stari "San". I mi ćemo izgraditi novi san. Slava Ukrajini!", zaključio je u svom obraćanju Zelenski.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Mija

27.02.2022 18:59

Dečki želim vam svu sreću u pregovorima, bistre glave i bez fige u džepu. Učinite sve da vaši i drugi narodi ne ginu i ne strepe. Učinite ti u inat svih onih lešinara koji bi htjeli zaraditi na vašoj krvi i krvi vaše djece i unuka. Mir je jedino pravo rješenje koje vam je ispred očiju samo i dobro otvorite i otvorite svoja srca za istinu, bez laži i vjerujte u istinu i mir. Pokažite svjetu da ste humana stvorenja a ne ljudi.!!!

Zeki

27.02.2022 19:14

Zelenski,je jedna naivna budala!I on maroneta,tog istog Zapada,NATO i Amerike koji su uzrok toga konflikta sto se desava!

Dragi

27.02.2022 19:15

Ne veruješ da si verovao imao si 8godina da se dogovoraš a ne daslužiš Amerikancima a narod gine ipati se to mi u Srbiji najbolje znamo vidi koliko su država prevarili bombardovali ti Amerikanci i Englezi ostali su marionete

Antipatican tip Zelenski

27.02.2022 19:37

Nije ovaj lik uopste naivan, samo glumi naivka. On ne veruje u pozitivan ishod pregovora, jer je dobro placen od strane USA da se sve ovo zakuva. Njemu nije u interesu da se ovaj rat zaustavi. Njegova zadnjica je obezbeđena i sklonjen je na sigurno, dok tuđa deca ginu. Sram te bilo Zelenski, jasne su meni tvoje namere! Nisi ti za džabe glumac, dobro ti ide. Ali uloga predsednika i državnika ti ne stoji nikako.

Dc

28.02.2022 00:14

Ovaj Zelenski trenutno najgluplji predsednik na svetu , on i ova Vjoša Osmani sa Kosova , ne zna se ko gluplji od njih dvoje !

Balkan

04.03.2022 14:55

Iskreno i ja ne verujem u pregovore koje diktira Amerika preko g. Zelenskog. Ziveli