KO JE MOĆNA RUSKINJA MARINA? Evropski mediji bruje o njoj: Žena koja se nikoga ne plaši!
EPA

 

Granovska je za 2021. godinu dobila „Zlatnu loptu“ italijanskog lista Tutosporta, a sada je zavredela pažnju i uglednog frnacuskog lista.


„Ekip“ je opisao moćnu Ruskinju kao damu koja se ne plaši sukoba i sa najmoćnijim ličnostima u sportu i ako nekog ko neumorno prati potpise najtraženijih fudbalskih zvezda što je nebrojano puta i dokazala.


Desna ruka Romana Abramoviča – čoveka koji je nedavno predao upravljanje Čelsija poverenicima – nema problem da protivreči agentima pa čak ni onim poput Mina Rajole, i neumorno radi čak i kada bi mogla da ima vremena za odmor.


Kada je stigla u Čelsi 2013. godine nije se verovala da je Marina „gvozdena dama“, ali je ona svoje veštine pregovaranja vrlo brzo dokazala, a i rezultati Čelsija mogu da posluže kao dokaz.


Njena uloga postala je još značajnija i vidljivija kada je Roman Abramovič zbog problema sa vizom morao da se udalji iz Londona, a moćna dama preuzme posao u svoje ruke.


U fudbalskom svetu iako ima strogu reputaciju, za nju ne postoje ružne reči već je stručnjaci krase najlepšim epitetima.


„Kada je upoznate otkrivate nekog finog, zabavnog i veoma kulturnog“, istakao je Olivije Letang, predsednik francuskog Lila.

Pre karijere u Čelsiju, Granovska je Abramoviču pomagala u naftnoj kompaniji da bi vremenom dolaskom ruskog milijardera u London, dama izgradila status najmoćnije žene u fudbalu.

Među brojnim transferima dosta pažnje privukao je besplatni dolazak Tijaga Silve koji je bio jedna od vodećih figura za osvajanje Lige šampiona.
Ostao je upamćen je i odlazak Edena Azara u Real Madrid uz naknadu od 134 miliona funti uprkos tome što je fudbaleru ostalo još smao godinu dana ugovora sa Čelsijem.
 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading